Λίγα λόγια για την bee4u

Ήδη από την αρχαιότητα, η μέλισσα δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει τον άνθρωπο. Η οργάνωση μιας αποικίας μελισσών είναι εντυπωσιακή. Κάθε μέλισσα εξαρτάται από τα άλλα άτομα, σε ένα σύστημα όπου οι περίπλοκοι μηχανισμοί επικοινωνίας ρυθμίζουν την κατανομή των εργασιών κι εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.

Έτσι κάπου στο 2008 ο Γιώργος και ο Δημήτρης, γοητευμένοι και με άκρατη επιθυμία να εξερευνήσουμε αυτό το εξωπραγματικό σύμπαν (με τις άπειρες διαστάσεις και πόρους), συναντηθήκαμε ακολουθώντας τον κοινό μας φίλο και ‘’δάσκαλο’’ Κώστα Βέλιο. Σ’αυτό το σημείο θα θέλαμε να τον  ευχαριστήσουμε θερμά για τις γνώσεις που μας πρόσφερε φιλικά και ανιδιοτελώς, μεταλαμπαδεύοντας σ’ εμάς τον  σεβασμό και την αγάπη για την μέλισσα και την κοινωνία της.

Στα χρόνια που πέρασαν, θέτοντας κοινούς στόχους, η συνεργασία μας ήταν αγαστή και γρήγορα αναπτύχθηκαν ισχυροί φιλικοί δεσμοί. Μελισσοκομικά βιώσαμε αρκετές δύσκολες στιγμές, που μάθαμε πολλά από αυτές, αλλά και όμορφες στιγμές που απολαύσαμε.

Εφαρμόζοντας ορθές πρακτικές μελισσοτροφίας αναπτύσσουμε μελίσσια υγιή και δυνατά πληθυσμιακά, ώστε να εξασφαλίζεται με φυσικό τρόπο ο κύκλος ζωής των μελισσοαποικιών, προσδίδοντας υψηλή ποιότητα στα προϊόντα τους.

Ασκούμενοι τη νομαδική μελισσοκομία, μετακινούμε τα μελισσοσμήνη μας μόνο σε περιοχές με άγρια χλωρίδα και ανέγγιχτες από τον σύγχρονο πολιτισμό, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε τρυγητούς με εξαιρετικά υψηλής ποιότητας προϊόντα, περιορισμένης παραγωγής, εξαρτώμενης βέβαια από την απόδοση των ανθοφοριών και μελιτοφοριών που επηρεάζονται από τις ευνοϊκές ή όχι καιρικές συνθήκες.

Βαδίζοντας στο ίδιο μονοπάτι με προορισμό την εξέλιξη και την πρόοδο, δημιουργήσαμε ένα brand που αντικατοπτρίζει απόλυτα τη φιλοσοφία μας, να φροντίζουμε με αγάπη και σεβασμό την μέλισσα και αυτή να προσφέρει σ’ εσάς απλόχερα όλους τους θησαυρούς της κυψέλης, την BEE4U.

elGreek