Τρύγος: Τέλη Ιουλίου έως αρχές Αυγούστου
Περιοχή: Δρυοδάση Λαππάθειας και Φολόης (Πελοποννήσου)
FAVPNG_acorn-leaf-oak-stock-photography-green_Uc1Rmgaz

Μέλι βελανιδιάς

Από την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, μελισσοσμήνη μας μεταφέρονται στο δρυοδάσος μίας ορεινής περιοχής ενδιάμεσα από το όρος Παναχαϊκό και αυτό του Χελμού. Πυκνές δενδροστοιχίες από βελανιδιές, αγριόβατους και αγριοκισσούς, συνθέτουν εικόνες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς (τα τυχερά του επαγγέλματος). Εκεί τα μελίσσια μας συλλέγουν μελιτοεκκρίσεις αφιδών στο φύλλωμα, και αργότερα μελιτοεκκρίσεις από τα άγουρα βελανίδια.

Το δρυόμελο έχει ιδιαίτερα σκούρο χρώμα, σχεδόν μαύρο με  διακριτική γεύση καραμέλας και μέντα,   χαμηλής γλυκύτητας.

Το άρωμά του είναι πλούσιο και μεταφέρει τον καταναλωτή στο ορεινό δάσος της Πελοποννήσου από όπου συλλέχθηκε. Ως μέλι μελιτώματος ζαχαρώνει ιδιαίτερα αργά παραμένοντας παχύρρευστο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως κάλιο, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος και νάτριο είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Επιπλέον έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ένζυμα, πρωτεΐνες και βιταμίνες τα οποία βοηθούν στον μεταβολισμό και την καλή λειτουργία των ζωτικών οργάνων. Έρευνα του ΑΠΘ το 2015 μετά από σύγκριση 48 δειγμάτων μελιού από όλο τον κόσμο έδειξε πως το σκουρόχρωμο μέλι βελανιδιάς έχει την ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση ακόμα και από το διάσημο μέλι  μανούκα. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι πολύ σημαντικές για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Δρα καταπραϋντικά στη γρίπη και τις διαταραχές του εντέρου και του ουροποιητικού συστήματος χάρη στις αντιμικροβιακές, απολυμαντικές και στυπτικές ιδιότητες που έχει. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε θρεπτικές ουσίες έχει θετική επίδραση στην υπερκόπωση επηρεάζοντας θετικά την ευρωστία του οργανισμού μας. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων. Οι χαλαρωτικές ιδιότητες που έχει βοηθούν όσους έχουν προβλήματα με την αϋπνία, ένα ρόφημα με ζεστό νερό και μια κουταλιά μέλι είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση ή απορία σχετικά με τα προϊόντα μας, ακόμα και για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα μέλια μας ή εμάς ως μελισσοκομική δραστηριότητα, θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με υπευθυνότητα και φιλική διάθεση στον καταναλωτή.

elGreek